Gemeenteraad vanaf juni opnieuw in raadszaal

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

De coronapandemie maakte meteen een einde aan de gemeenteraadszittingen in het stadhuis. Na meer dan 2 jaar komt nu een einde aan die periode en zullen de maandelijkse bijeenkomsten opnieuw in de raadszaal plaatsvinden.

In maart 2020 gingen de deuren van het Meense stadhuis op slot, een direct gevolg van de coronamaatregelen en de lockdowns die erop volgden. De maandelijkse gemeenteraad werd hiervoor verbannen naar de kronkels van het internet, waar zowel schepenen als gemeenteraadsleden via videovergaderingen het bestuur van de stad konden waarborgen.

Bij de eerste, grootschalige versoepelingen konden fysieke bijeenkomsten opnieuw doorgaan zij het dan wel onder strikte voorwaarden. Er moest voldoende ruimte worden voorzien tussen de raadsleden waardoor de traditionele raadszaal werd ingewisseld voor de grote zaal van CC De Steiger. De gemeenteraadszitting van woensdag werd meteen de laatste van zijn soort. Met unanimiteit werd besloten dat de zitting van juni opnieuw door kan gaan in het stadhuis, waar het deel zal uitmaken van een proefproject.

Philippe Mingels, fractievoorzitter voor Groen, sloot de stemming af met een erg aparte wens. “Zou onze burgervader, tijdens de eerste zitting die opnieuw in het stadhuis kan doorgaan, ons niet kunnen plezieren met een stukje zang?” Burgemeester Eddy Lust sloot al lachend af met de melding dat hij zijn repertoire zou gaan uitpluizen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.