Gemeenteraad in het kader van herverdeling functies

De nieuwe fractieleider van ZorgSaam Guido Demeyer.© (Foto LB)
De nieuwe fractieleider van ZorgSaam Guido Demeyer.© (Foto LB)
Redactie KW

De gemeenteraad van woensdag 10 maart startte met een boeiende presentatie van de nieuwe korpschef van de politiezone MIDOW, de 41-jarige Ruben Depaepe.

Na een voorstelling van eigen persoon en gezin gaf Ruben een duidelijk overzicht over zijn bevoegdheden, zijn taak tegenover de 82 medewerkers en de rol die de PZ MIDOW vertolkt. Pittig detail de gemeente Meulebeke betaalt 853.561 euro ter ondersteuning van MIDOW. Daarna werd het hoofdstuk herverdeling aan de gemeenteraadsleden voorgelegd.

Zo wordt Guido Demeyer de nieuwe fractieleider bij ZorgSaam ter vervanging van Rik Priem. Kristof Vande Walle neemt die tak over van Jean-Marie Gunst in de Lijst van de Burgemeester. Rik Priem wordt de nieuwe vertegenwoordiger voor het beheerscomitĂ© van de interlokale vereniging ‘IGS Wonen Regio Tielt’. Dirk Verwilst is plaatsvervanger. Rik Priem wordt ook de nieuwe gemeentelijke vertegenwoordiger in de algemene vergaderingen van de vzw Mivalti ter vervanging van Lieve Germonprez. Wim Devolder blijft plaatsvervanger. Guido Demeyer vervangt schepen Katrien Seys die vrijwillig ontslag neemt als vertegenwoordiger voor het aandeelhoudersbestuur drinkwater van de Watergroep. Jean-Marie Gunst vertegenwoordigt voortaan de gemeente in het bestuursorgaan van Toerisme Leiestreek ter vervanging van mevrouw Rita De Costere.

Verder werden de kosteloze overdracht door BV Vudegra aan de gemeente Meulebeke van de wegenis in de verkaveling gelegen in de Heulbosstraat met eenparigheid van stemmen goedgekeurd. Het punt omtrent de uitbetaling saldo budget COVID-19 werd verdaagd naar de volgende gemeenteraad. De kaderovereenkomst Fluvius-Duurzame Gebouwen en de minnelijke onteigening vn een perceel grond door de gemeente voor wegeniswerken in de Pittemstraat werden eveneens met algemeenheid van stemmen goedgekeurd.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier