Gemeente Ledegem koopt gewezen parochiaal centrum in Sint-Eloois-Winkel

Burgemeester Bart Dochy bij de pas aangekochte zaal Sint-Elooi. © Jan Stragier
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De gemeente Ledegem gaat het gewezen parochiaal centrum Sint-Elooi in Sint-Eloois-Winkel aankopen. Het schattingsverslag voor het pand komt uit op 74.000 euro.

De lokalen van de meisjeschiro Nele bevinden zich vlakbij en de jeugdbeweging zal het pand mogen gebruiken voor stockage. “Wanneer de school voor het project op het Sint-Hubrechtsplein wordt afgebroken, gaat de Chiro voor berging in de problemen komen, maar krijgen ze in de toekomst een veelvoud aan bergingscapaciteit”, zegt burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD).

“Het is niet de bedoeling dat we veel kosten maken aan de ‘patronage’ van weleer. We gaan het bijvoorbeeld wel waterdicht maken en het goed onderhouden in functie van het gebruik door de Chiro.” Eigenaar van het gebouw is de dekenij Roeselare. De gemeenteraad keurde de ontwerpakte over de aankoop goed.

Monumentenwacht

De gemeenteraad gaf een gunstig advies over de jaarrekening van de drie kerkfabrieken Sint-Jan (Rollegem-Kapelle), Sint-Petrus (Ledegem) en Sint-Eligius (Sint-Eloois Winkel). Schepen van Financiën Wally Corneillie (CD&V/VD) had in de marge van deze adviezen goed nieuws. “Onze drie kerken kenden een plaatsbezoek van Monumentenwacht”, klinkt het. “De meest dringende herstellingen zullen kunnen worden betaald met de reserve die is opgebouwd. Er zullen dus geen bijkomende financiële middelen nodig zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier