Geen gemeenteraad wegens te weinig agendapunten, maar dat is niet naar de zin van N-VA

Sanne Vantomme (N-VA) vindt dat er genoeg redenen zijn om wel een gemeenteraad te houden. © MPM
Redactie KW

De gemeenteraad in Wervik van oktober zal uitzonderlijk niet doorgaan omwille van te weinig agendapunten. De volgende gemeenteraad zal plaatsvinden op dinsdag 28 november en dat is niet naar de zin van oppositiepartij N-VA.

“We zouden toch graag hebben dat de gemeenteraad doorgaat gelet we een aantal aanvullende agendapunten en interpellaties voorzien”, zegt fractieleider Sanne Vantomme. “Het is misschien het uitgelezen moment om een aantal discussies en bekommernissen ten gronde te behandelen nu we toch tijd hebben. Dit zou misschien wel een boeiende en inspirerende gemeenteraad kunnen wezen. Onze collega’s van Team 2030 hebben waarschijnlijk ook punten die ze willen ter bespreking voorleggen. Zomaar een gemeenteraad afschaffen lijkt ons een stedelijke beknotting van de democratie. Destijds hebben we ook nog gemeenteraden gekend met amper een tiental punten.”

“Als de punten doorgeschoven worden naar een volgende gemeenteraad dan wordt deze extra belast en dit komt dan niet ten goede van een kwalitatieve voorbereiding, discussie en debat. De volgende gemeenteraad schrappen, zou betekenen dat we weer twee maanden zonder gemeenteraad zitten. De door de oppositie samengeroepen extra gemeenteraad half augustus rekenen we niet mee wegens het ene agendapunt over de veiligheid. Van juni tot 26 september zaten we drie maanden zonder een gewone gemeenteraad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier