Dominique Vanpeteghem is nieuw gezicht in gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle

Dominique Vanpeteghem neemt de plaats in van schepen Johan Vanysacker in de gemeenteraad. (foto pco)©Philippe Corneillie
Dominique Vanpeteghem neemt de plaats in van schepen Johan Vanysacker in de gemeenteraad. (foto pco)©Philippe Corneillie
Redactie KW

Voor de digitale gemeenteraad van maandag legt Dominique Vanpeteghem (CD&V) in handen van raadsvoorzitter Jos Meersch de eed af als nieuw gemeenteraadslid. Hij neemt de plaats in van afscheidnemend schepen Johan Vanysacker. “In stilte ben ik vol verwachting”, vertelt de Langemarkenaar.

Dominique Vanpeteghem (49) uit de Papaverweg in Langemark is gehuwd met Sandrine Sébert, papa van Simon en pluspapa van Jil Maelfeyt. Hij werkt bij Boucherie in Izegem, een producent van borstelmachines. Dominique was tot nu al actief in het bijzonder comité voor de sociale dienst. “De stap naar de politiek lag in het verlengde van mijn engagement in het verenigingsleven. Mijn keuze voor CD&V was eerder familiaal bepaald, maar ook hun menselijke visie op de maatschappij heeft me over de streep getrokken. Me verkiesbaar stellen, heeft mijn kijk op de politiek bijgesteld. De beste stuurlui staan aan wal, zegt het spreekwoord. Dat heb ik zelf mogen ervaren. Besturen is complexer dan de waan van de dag. In het bijzonder comité heb ik geleerd dat mensen van wie je het nooit zou vermoeden, ondersteuning nodig hebben om te overleven. Er zijn mensen die met 50 euro per week moeten rondkomen. Ik heb veel respect voor zij die uit de put kunnen klauteren.”

Interesse voor sport

Dominique vindt het belangrijk om zijn tijdsbesteding in evenwicht te houden. “Ik heb geluk dat de kinderen het huis uit zijn. Het maakt tijd vrij voor engagement. Maar die balans wil ik in evenwicht houden met mijn privé. Mijn ervaring van een kwarteeuw voetballer, voorzitter van de tennisclub en lid van het kermiscomité zal wel nuttig zijn. Als ik een grote doelstelling mag verwoorden, is het wel de komst van een overdekt tennisterrein. Onze club telt 185 leden, waarvan 70 procent afkomstig uit de gemeente. Mijn bijzondere interesse voor de sport behelst alle takken. Mijn eerste tijd in de gemeenteraad wordt vooral luisteren en kijken. Ik heb de ambitie om een goed gemeenteraadslid te worden. Dat is voor mij het hoogst haalbare.” (pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.