Burgemeester Geert Vanden Broucke van Nieuwpoort stopt met de politiek

Op een partijbijeenkomst van CD&V heeft burgemeester Geert Vanden Broucke (69) aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op een partijbijeenkomst van CD&V heeft burgemeester Geert Vanden Broucke (69) aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Deze aankondiging komt als een verrassing voor velen, aangezien Vanden Broucke als burgemeester van Nieuwpoort veel respect en waardering heeft opgebouwd en een serieuze kanshebber is om opnieuw burgemeester te worden.

Geert Vanden Broucke werd burgemeester van Nieuwpoort in juni 2016, na het overlijden van burgemeester Roland Crabbe. Onder zijn leiderschap zijn tal van projecten en initiatieven gelanceerd om Nieuwpoort verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Familiale keuze

Tijdens de partijbijeenkomst op 7 september deelde Vanden Broucke zijn persoonlijke beweegredenen voor zijn besluit om zich terug te trekken uit de politiek. Deze beslissing is niet lichtvaardig genomen, zegt de burgemeester. “Er zijn nog zoveel dingen die ik graag wil doen, waaronder meer tijd besteden aan mijn gezin en mijn 11 kleinkinderen. Ik zie ze groeien en bloeien en ik wil nu de gelegenheid hebben om meer betrokken te zijn in hun leven”. Daarnaast heeft hij tal van andere interesses. “Ook wil ik de gelegenheid hebben om te reizen, mijn hobby’s zoals fietsen en wandelen te beoefenen en cultuur op te snuiven in grote wereldsteden. Volgend jaar wordt ik 70 jaar, ik wil me niet vastklampen aan de politiek. Had ik 10 jaar jonger geweest dan had ik zeker mijn politieke carrière voortgezet, maar nu is de tijd gekomen om andere dingen te doen”, aldus Geert Vanden Broucke.

Gedurende zijn termijn als burgemeester heeft Geert Vanden Broucke talloze uitdagingen aangepakt en heeft hij de stad Nieuwpoort op vele manieren vooruit geholpen. Zijn vertrek zal ongetwijfeld een leegte achterlaten in de lokale politiek.

Frans Lefevre eveneens niet meer actief

Voorzitter Maarten Claeys van CD&V reageerde op de aankondiging en benadrukte dat de partij altijd haar kandidatenlijst opstelt op basis van voorkeurstemmen. Hoewel Bert Gunst op dit moment bovenaan de lijst zal staan voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, staat het iedereen vrij om zich in te zetten voor de partij en de kans te krijgen burgemeester Geert Vanden Broucke op te volgen. Naast burgemeester Vanden Broucke heeft ook Schepen Frans Lefevre aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. (PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier