Aannemer werken Rodenbachwijk in Ingelmunster kreeg al twee PV’s met bijhorende boetes

Sandy Priem (Vooruit) staat op het kruispunt van de Rodenbach- en de Robert Bultynckstraat, waar een wegversmalling is voorzien.© (Foto FODI)
Sandy Priem (Vooruit) staat op het kruispunt van de Rodenbach- en de Robert Bultynckstraat, waar een wegversmalling is voorzien.© (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tijdens de gemeenteraad in Ingelmunster stelde oppositie-raadslid Sandy Priem (Vooruit) enkele vragen rond de recent heraangelegde voetpaden in de Rodenbachwijk, een zijstraat van de Meulebekestraat. Zij informeerde naar de totale kostprijs, naar de wegversmalling, de invoering van zone 30, naar de voegen in de straatgoot, het vervangen van de aangeplante bomen en over de manier van communiceren naar de inwoners van deze straat toe.

Schepen van openbare werken Jan Rosseel begon zijn reactie met de melding dat de samenwerking met de aannemer en de onderaannemers niet vlekkeloos verloopt in dat dossier. “De aannemer kreeg ondertussen ook al twee PV’s van ingebrekestelling met bijhorende boetes. Eén op 28 september 2020 voor de groenzones en één op 23 maart 2021 voor de bomen. Wat het totale werkingsbudget van de Rodenbachwijk betreft, bedraagt dat 258.211,40 euro, maar de eindafrekening zal lager liggen wegens het niet uitvoeren van verkeersremmers. De opdracht om zone 30 te plaatsen zal eerstdaags gebeuren. Dit kon niet vroeger, omdat de eerste twee kleine groenzones in de straat werden gebruikt door de aannemer van de werken in de Meusebroekbeek. Door diezelfde werken werd de wegversmalling met als doel het verkeer te remmen ook ‘on hold’ gezet. Ook dit komt er weldra aan. De wegversmalling zal naast de wettelijk verplichte signalisatie voorzien zijn van bloembakken met reflecterende strips. De voegen waarover je spreekt zijn er niet gekomen door de werken van de aannemer”, stipte de schepen aan.

“Het is de taak van de aangelanden om hun straatgoot te onderhouden, maar omdat door de werken extra aarde, zand en graszaad in die voegen is terecht gekomen zullen we als gemeente de komende weken drie werken uitvoeren. Met de stoommachine gaan we het onkruid en gras aanpakken, twee weken later borstelen we alles met de borstelmachine en daarna gaan we eenmalig de voegen opstoppen. Alle bewoners moeten nadien zoals goede huisvaders met enige regelmaat de goot vegen. De nieuwe aangeplante bomen werden inderdaad vervangen, omdat ze niet voldeden qua plantmaat en soort. Qua communicatie zullen we wanneer de concrete planning van de resterende werken klaar is via een bewonersbrief de bewoners van de wijk informeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier