Gaëlle Six (35), bekend van ‘Mijn Restaurant’, stapt in politiek in Knokke-Heist: “Altijd al interesse in gehad”

Gaëlle Six krijgt een plaats op de lijst Gemeentebelangen, met burgemeester Jan Morbee als kopman. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Gaëlle Six (35), die in 2009 bekendheid verwierf als winnares van ‘Mijn Restaurant’ op VTM aan de zijde van Claudio Dell’Ano, versterkt de partij Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Dat maakt ze zelf bekend op sociale media.

Gaëlle Six werd in het jaar 2009 een nationale bekendheid door haar deelname aan het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’. Samen met haar toenmalige partner Claudio Dell’Anno won ze het tweede seizoen van dit destijds veelbekeken en veelbesproken programma dat de koksopleidingen opnieuw erg populair maakte. Intussen is er veel veranderd in het leven van Gaëlle. Ze huwde in 2018 met Vito Van Laeken, is mama van twee kindjes en is beroepshalve actief als distributeur van cosmeticamerk Zeitschild.

Aangewakkerd door scholendossier

En nu stapt Gaëlle dus ook in de gemeentepolitiek van Knokke-Heist. Ze krijgt een plaats op de lijst Gemeentebelangen, met burgemeester Jan Morbee als kopman. “Ik heb altijd al interesse gehad in politiek in het algemeen. Het lokale engagement hier werd aangewakkerd door het veelbesproken scholendossier (waarbij het gemeentebestuur het gemeentelijk onderwijs wilde overdragen aan het gemeenschapsonderwijs, red.). Ik heb zelf een dochter die school loopt in gemeenteschool De Pluim en was dus sterk tegenstander van het overdragen van de gemeentescholen”, legt Gaëlle Six uit. “Enkele medestanders en ikzelf zijn toen in gesprek gegaan met met mensen van Gemeentebelangen (die fractie die aanvankelijk de overdracht wilde doorvoeren, red.) en net op tijd hebben ze het geweer van schouder veranderd en werd het plan van de overdracht dan toch afgevoerd. Intussen maken de ferventste voorstanders van dat plan voor de overdracht geen deel meer uit van Gemeentebelangen; dat is ook een van de redenen waarom ik toch voor die lijst heb gekozen.”

(Lees verder onder de post)

Gaëlle Six werd naar eigen gevraagd om op de lijst te staan na ‘een gezamenlijke beslissing van meerdere partijleden’. “In een gemeente als Knokke-Heist is een project als Gemeentebelangen heel positief omdat het geen deel uitmaakt van een nationale partij of kleur”, geeft Gaëlle Six nog mee. “Ik zou me ook niet willen verbinden aan één bepaalde kleur.”

Gaëlle wil voorlopig nog niet al te veel vooruitlopen over de thema’s waar ze wil rond werken maar jeugd, betaalbaar wonen en veiligheid zijn wel zaken die ze belangrijk vindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier