Flitspaal van Klaprozenwijk tot Vredeswijk in Mesen

Burgemeester Sandy Evrard bij de flitspaal. © Eric Flamand
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Er komt een snelheidscontrole door middel van een vaste camera (flitspaal) op de gewestweg N314 vanaf Peace Village Mesen tot en met de brandweer Mesen. Deze maatregel is één van de vele stappen in het dossier van het zwaar verkeer in de Steenstraat (Mesen) en de Komenstraat (Wijtschate). “De flitspaal controleert op het naleven van de zone 30,” aldus burgemeester Sandy Evrard.

De snelheidscontrole zal worden ingericht ter hoogte van kilometerpunt 6.1 (brandweer). “Gezien de vele vrachtwagenbewegingen aldaar, is het niet opportuun een flitspaal te plaatsen aan de noordzijde van de weg,” aldus burgemeester Sandy Evrard. “Deze zal altijd in de weg staan en vaak het onderwerp van aanrijdingen worden. Daarom werd ter plaatse beslist de flitspaal te plaatsen aan de zuidzijde van de weg (kant brandweer), kijkend naar het oosten. Een tweede flitspaal is er ter hoogte van kilometerpunt 5.4 aan Peace Village. De weg is hier normaal gesproken recht genoeg om beide richtingen te kunnen flitsen, dus zowelverkeer richting Mesen als verkeer komende uit Mesen.”

Zone 30

De zone 30 wordt overigens iets korter dan oorspronkelijk gepland. “We plaatsen het bord nu aan de Klaprozenwijk. Zo heeft iedereen de tijd om van 50km per uur naar 30km per uur over te schakelen. Belangrijk is dat de flitspaal ingeschakeld staat op 50km per uur.”

Er komt net als aan de brandweerpost van Mesen nu ook een middengeleider ter hoogte van Peace Village. “Dit wordt gefinancieerd door het gewest en kwam er na overleg met alle bevoegde diensten. Ook met Heuvelland”, duidt burgemeester Sandy Evrard die ook nog meegeeft dat alle plooien omtrent dit dossier met de de burgemeester van Heuvelland, Wieland De Meyer, zijn gladgestreken. “Dat de bewoners van de Komenstraat nu ook hun wagen achteraan kunnen parkeren is zeker een meerwaarde.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier