Ex-eerste schepen koopt oud gemeentehuis in Geluwe

Belinda Beauprez wil een mooie invulling geven aan het gemeentehuis.© Foto LVW
Belinda Beauprez wil een mooie invulling geven aan het gemeentehuis.© Foto LVW
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Voor de verkoop van het vroegere gemeentehuis in Geluwe kwam er maar een bod binnen. De investeringsfirma Belfra Vermogensbeheer bood 195.000 euro, wat ook de instelprijs was. Het gaat om de firma van voormalig eerste schepen Belinda Beauprez en haar man Frankie Duverger uit Geluwe.

Beiden hebben verschillende vennootschappen. De meest bekende is het aluminiumbedrijf Francovera op de Hoogweg in Wervik. Voor het voormalige gemeentehuis was het vorige week woensdag de laatste dag om een bod te doen. “Er dringen zich hoge renovatiekosten op, maar het pand heeft bepaalde mogelijkheden en een zekere uitstraling”, verduidelijkt Belinda Beauprez.

“Het heeft een grote erfgoedwaarde in onze gemeente Geluwe. Dat was voor ons de hoofdreden om een bod in te dienen. Als schepen was ik altijd een vurig voorstander om een betere invulling te geven aan het gemeentehuis in Geluwe.”

Inspraak

“We zullen dan ook in dialoog gaan met de stad Wervik om er iets moois van te maken. Ook willen we een zekere inspraak aan de inwoners geven. We zouden een brievenbus hangen aan het gemeentehuis waarin leuke ideeën welkom zijn. We zien graag een economische invulling, maar alle ideeën zijn welkom. We hopen ook op een opbouwende insteek van de bevolking.”

De stad had gehoopt op een hogere prijs. De online gemeenteraad keurde ondertussen de verkoopakte goed. De oppositiepartij CD&V was geen voorstander van de verkoop. Zij vinden dat de buitenkant moet worden behouden. Tom Durnez (CD&V) vroeg wat er met het grote beeld op de hoek van de gevel zal gebeuren. “Het gaat om Sint-Dionysius, de patroonheilige van Geluwe. Dat beeld is heel kenmerkend aan de gevel van het gemeentehuis”, weet Tom.

“Het beeld moet daar absoluut ook blijven”, bevestigt schepen Bert Verhaeghe (Open VLD-Groen-Positief Project). “Er zijn voldoende garanties om de gevel te laten staan.” Oppositiepartij N-VA tot slot schaarde zich ook achter de verkoop maar uitte wel enkele bezorgdheden.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.