Drie nieuwe Oostendse kandidaten bij Vlaams Belang

Vanessa De Bolle (links), Sandra Vandenbroucke (tweede van rechts) en Niels Delbaere (rechts) poseren met nationaal voorzitter Tom Van Grieken. (gf)
Redactie KW

Voor de federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni pakt het Vlaams Belang, naast Tom Lamont die we al eerder voorstelden en op de vijfde plaats zal staan op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement, uit met drie nieuwe Oostendse kandidaten.

Niels Delbaere (30) staat op de zesde plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst van Vlaams Belang. Hij is regiovoorzitter Westhoek/Middenkust en was tot voor kort ondervoorzitter van de Oostendse afdeling. Hij is technisch aankoper en in zijn vrije tijd bestuurslid van heemkring De Plate, waar hij nauw betrokken is bij de samenstelling van het maandelijkse tijdschrift. Elk jaar organiseert hij in Oostende de wandeling voor Schnauzerhonden, dit jaar op 28 april. De partner van Niels, Simona Chertroi (31), is trouwens ook kandidaat. Zij staat op de 15de plaats voor het Vlaams Parlement. Simona is van Roemeense afkomst en woont sinds 2017 in België.

Vanessa en Sanne

Vanessa De Bolle (50) staat op de 14de plaats op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement. Ze is afkomstig uit Liedekerke en verhuisde in 2019 naar Oostende. “Door de toenemende verfransing en vervreemding in Liedekerke ben ik actief geworden bij Vlaams Belang”, vertelt Vanessa, die van 2007 tot 2018 in de gemeenteraad van de Vlaams-Brabantse gemeente zetelde.

Ze was ook van 2011 tot 2019 waarnemend voorzitter van de lokale partij-afdeling. Ze werkt als bediende in een studiecentrum. Sanne Vandenbroucke (53), tenslotte, is tweede opvolger voor het Vlaams Parlement. Ze is een geboren en getogen Oostendse, maar bracht een groot deel van haar jeugd in het Mechelse door. In 2017 keerde ze terug naar haar roots aan zee. Ze werkt als storemanager in de retailsector en is in haar vrije tijd erg sportief.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier