Drie nieuwe kandidaten bij CD&V Heuvelland

Op de foto zien we v.l.n.r. Frédéric Berville, Bart Vandenbussche en Dries Delaplace. © MD
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

CD&V Heuvelland heeft drie kandidaten toegevoegd aan de lijst voor de verkiezingen in oktober: Frédéric Berville, Bart Vandenbussche en Dries Delaplace.

“Ze zorgen voor een sterke vertegenwoordiging uit de grootste dorpen in Heuvelland, Wijtschate en Nieuwkerke. Ze leggen alle drie duidelijke accenten: verenigingen, landbouw en cultuur”, aldus lijsttrekker Nathan Duhayon.

Wie zijn ze?

Frédéric Berville (45) is bestuurslid van het Sint-Maartenscomité en organiseert evenementen zoals Wytschaete Koerse en Wytschaete Cyclo & Walk. “In de politiek wil ik een meerwaarde zijn voor de mensen die evenementen organiseren, waarbij verbinding centraal staat. Een lokaal bestuur moet de organisaties ten volle ondersteunen en mensen wegwijs maken.”

Bart Vandenbussche (57) uit Wijtschate werkt bij Leievoerders, is korporaal bij het brandweerkorps van Kemmel, en bestuurslid van de Landelijke Gilde in Wijtschate. “Politiek is wel nieuw voor mij. Ik hoop op een positieve manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan een leefbaar Heuvelland voor iedereen. Als boerenzoon ligt landbouw mij nauw aan het hart.”

Dries Delaplace (32) uit Nieuwkerke werkt bij SKT Ieper. Hij is gepassioneerd door cultuur en actief in de harmonie en het feestcomité van Nieuwkerke. “ Vanuit mijn interesse voor muziek leerde ik Heuvelland kennen als culturele gemeente, met plaats voor muziek- en toneelverenigingen, concerten, festivals en zoveel meer. Met de CD&V-ploeg wil ik me inzetten om deze positie te behouden en te versterken.”