Doenja Van Belleghem (CD&V): “AZ Sint-Jan Brugge sponsort de campagne van haar voorzitter Pablo Annys (Vooruit)

Stefan Vankerkhoven

Naarmate de verkiezingen naderen, verhoogt de zenuwachtigheid bij de Brugse politici. Het zit er bovenarms op tussen Doenja Van Belleghem (CD&V) en Pablo Annys (Vooruit). De christendemocratische fractieleider vindt dat de voorzitter van het AZ Sint-Jan de sociale media kanalen van het publiek ziekenhuis misbruikt voor eigen kiespropaganda.

“Onder het nieuwe logo blijft het DNA van ons ziekenhuis onveranderd en zal het verder zijn rol als publiek ziekenhuis met trots vervullen. We zijn een open ziekenhuis waar warme zorg en ethisch handelen centraal staan. Wij werken enkel met conventietarieven en elke patiënt, los van (sociale) achtergrond, geloofsovertuiging en financiële draagkracht kan bij ons terecht.”

Die boodschap van Pablo Annys, voorzitter van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van het AZ Sint-Jan, maar tevens schepen én lijsttrekker van Vooruit, prijkt op de Facebook-pagina van het Brugse publiek ziekenhuis. Dat wordt niet door iedereen gesmaakt.

Verkiezingsuitgaven

Oppositieraadslid Stefaan Sintobin (VB) reageert smalend: “Uw gesponsorde berichten van het AZ Sin-tJan moeten vanaf morgen in uw verkiezingsuitgaven. Niet vergeten!”

Gemeenteraadslid Doenja Van Belleghem (CD&V) stelt: “Zie ik het goed dat het ziekenhuis de campagne van haar voorzitter Pablo Annys sponsort?”

Haatcampagne

Volgens schepen Pablo Annys (Vooruit) kadert het bericht op Facebook binnen een bredere campagne om het nieuwe logo en de huisstijl van het AZ Sint-Jan te promoten: “Als voorzitter wijs ik op de troeven van ons publiek ziekenhuis. Is dat misplaatst? Maar op 9 februari stoppen we die campagne, omdat dan de sperperiode voor de verkiezingen begint.”

“Dat het Vlaams Belang chargeert, verbaast mij niet. Die partij is een haatcampagne begonnen tegen mij, omdat ik Indische verpleegkundigen naar hier haal en via arbeidsmigratie de vele vacatures in dit knelpuntberoep probeer op te lossen. Maar het verwondert mij dat coalitiepartner CD&V ook kritiek spuit.”

“En dat op het moment dat er een filmpje op de sociale media van Dirk De fauw circuleert, waarin de burgemeester optreedt samen met actrice Maaike Cafmeyer. Dat filmpje was enkel bedoeld voor de nieuwjaarsreceptie van Voka, maar wordt nu ook als propaganda gebruikt. CD&V moet mij dus niet de les spellen”, aldus Pablo Annys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier