De Izegemcup: de ultieme sportieve uitdaging van Izegem

(foto RV)
Redactie KW

Sport Vlaanderen daagt Vlaamse steden en gemeenten uit om een VIP-gemeente te worden. In de campagne staan de Olympische Spelen in Parijs centraal. Het is de bedoeling dat steden en gemeenten hun inwoners drie uitdagingen voorleggen. Ook Izegem neemt deel.

De Izegemcup is een van de drie uitdagingen. “Wie zich de zomer van 2020 nog herinnert, zal misschien nog weten dat we toen een trailercup organiseerden in zeven Izegemse wijken. Een strijd waarbij je jouw sportieve prestaties kon meten met andere Izegemnaars”, klinkt het bij de Izegemse dienst Vrije Tijd.

“De Izegemcup is een soortgelijke uitdaging. Deze keer meten we jouw sportprestaties niet in een trailer, maar rond het sportstadion Krekel-Zuid.” Bedoeling van de Izegemcup is om individueel en zo snel mogelijk zes proeven af te leggen. De disciplines zijn: vijf testen aan de Ipitupbank (push, pull, core, squat, balance), 400 meter lopen, een American footballproef waarbij je de bal tussen de palen probeert te trappen, 250 meter roeien op toestel, een volksspel en een hockeyparcours. Izegems crossfittalent Jelle Hoste – winnaar bij de heren van de trailercup Izegem in 2020 – heeft ze alvast voor jullie uitgetest en goedgekeurd.

Prijs per categorie

“Bij enkele disciplines kan je bonusseconden verdienen, die van de totaaltijd worden afgetrokken. Wie op het einde van de rit de beste totaaltijd haalt binnen hun categorie, wint de Izegemcup. Per categorie vallen mooie prijzen te winnen voor wie de top drie haalt.” De Izegemcup vindt plaats op zaterdagen 6, 20 en 27 april, telkens van 8 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Afspraak aan de Ipitup-beweegbank ter hoogte van de ingang van de topturnhal (Sint-Jorisstraat 64). Deelnemen aan de Izegemcup is gratis. Wie wil deelnemen, moet minstens 10 jaar zijn. Categorieën: Jongens 10-12 jaar; Meisjes 10-12 jaar; Dames -16; Dames +16; Heren -16 en Heren +16. (RV)

Inschrijven kan via www.izegem.be/izegemcup. Kies zelf het uur van aanvang bij de inschrijving. Voor meer info kan je terecht bij de dienst Vrije Tijd via vrijetijd@izegem.be of 051 33 73 03.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier