De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

De 20 kandidaten van De Brug/N-VA/Open VLD, samen met kartelvoorzitter Stijn Goemaere. Lucas Staes was verontschuldigd wegens een reis in het buitenland. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.

Iedereen werd opgeroepen om aanwezig te zijn en dat deden de dorpsgenoten ook massaal. Jong en oud kwamen langs en reageerden enthousiast op de kandidatenvoorstelling. “We zijn bijzonder trots dat we met zo’n sterke groep naar de kiezer kunnen trekken. Verjonging en vernieuwing is belangrijk, maar enkel en alleen als daar kwaliteit tegenover staat. Een gemeente besturen vergt expertise. Vandaar dat we dan ook bewust hebben gekozen voor mensen die een inhoudelijke meerwaarde brengen. Ingelmunster is in goede handen met deze ploeg”, zegt kartelvoorzitter Stijn Goemaere.

“In de volgende legislatuur moet ook het uitgestelde Cultuurhuis er komen”

Toch raar dat er na zes jaar zoveel kandidaten van oktober 2018 afhaakten en nu worden vervangen. “Inderdaad, we hebben elf nieuwkomers. We hebben heel bewust gezocht naar talentvolle jongeren en heel wat nieuwe mensen willen zich lokaal engageren, zoals Jurgen, Liene, Reinald, Rolf, Chantal en Davy. Vandaar onze nieuwe lijst”, reageert de burgemeester.

De huidige gemeenteraadsleden Evy Becquart en Steven De Maesschalck, die op 13 oktober niet meer meedoen, waren de presentatoren van dienst. Elke kandidaat werd op de tonen van zijn of haar keuzeplaat apart op het podium geroepen. De zaal genoot van de mooie voorstelling. De jongste kandidaat is Anna Olivier (18) en de oudste Rudy Debruyne (67). Burgemeester Kurt Windels sprak de aanwezigen kort toe. De avond liep uit tot in de late uurtjes.

Mooi palmares

Burgemeester Kurt Windels vertelde: “Het is geen geheim dat de afgelopen legislatuur niet de gemakkelijkste was. In Ingelmunster, maar ook elders. Na corona volgde onmiddellijk de energiecrisis met prijzen die de pan uitswingden. Op zo’n momenten heb je een krachtdadig bestuur nodig. De burgers konden rekenen op de gemeente en noodgedwongen stuurden we het beleid bij. Maar het resultaat mag er zijn. Ingelmunster is financieel in orde en een mooie spaarpot staat klaar voor de toekomstige projecten. Met de opening van de Brigandsbrug en het Schuttershuisje, de aanleg van het Overmandelpad, de globale aanpak van het sportcentrum, de realisatie van het skatepark en de vergroening van de kanaalomgeving, klopt het bestuur af met een mooi palmares. Voor de volgende beleidsperiode staat onder andere de afwerking van de kanaalomgeving en het sportcentrum op het programma, evenals de vernieuwing van de stationsbuurt en de bouw van de Lysbrug. Ook het uitgestelde Cultuurhuis moet er komen. Mensen samenbrengen en zorg dragen voor wie het moeilijk heeft, blijft een topprioriteit. Ingelmunster klaarzetten voor de toekomst, daar draait het om.”

Kandidaten

De lijst van kandidaten: 1. Kurt Windels (onafhankelijk – burgemeester) – 2. Trui Lambrecht (onafhankelijk – schepen) – 3. Jan Rosseel (N-VA – schepen) – 4. Liene Van Den Bosch (onafhankelijk – nieuw) – 5. Chantal Declercq (N-VA – nieuw) 6. Davy Depla (Open VLD – nieuw) – 7. Lucas Staes (onafhankelijk – gemeenteraadslid) – 8. Veerle Depuydt (onafhankelijk – nieuw) – 9. Reinald Bruneel (onafhankelijk – nieuw) – 10. Rolf Cars (N-VA – nieuw) – 11. Anna Olivier (N-VA – nieuw) – 12. Sukh Preet Singh (N-VA – nieuw) – 13. Peter De Bel (onafhankelijk – Bijzonder Comité Sociale Dienst) – 14. Bente Gevaert (onafhankelijk – nieuw) – 15. Thibeau Raman (onafhankelijk – nieuw) – 16. Rudy Debruyne (onafhankelijk – gemeenteraadslid) – 17. Fien Debeuf (onafhankelijk – Bijzonder Comité Sociale Dienst) – 18. Ann Vandevelde (onafhankelijk – gemeenteraadslid) – 19. Katrien Vandecasteele (Open VLD – schepen) – 20. Martine Verhamme (onafhankelijk – schepen) – 21. Jurgen Olivier (onafhankelijk – nieuw).