Brugge krijgt regenboogbank én zebrapad

Vorig jaar al voerde Groen Brugge actie voor een regenboogbank in het Minnewaterpark.
Stefan Vankerkhoven

Derde keer, goede keer. Voor de derde keer interpelleerde raadslid Karin Robert (Groen) over de installatie van een regenboogbank in het Minnewaterpark. Eindelijk vond zij gehoor bij het Brugs stadsbestuur. Bovendien krijgt Brugge ook een regenboog zebrapadaan ter hoogte van de Bloedput.

“Na de heraanleg van het Minnewaterpark, zal er een regenboogbank in dat Brugse stadspark geplaatst worden”, verklaarde burgemeester Dirk de fauw (CD&V) maandagavond tijdens de gemeenteraad, na vraag van raadslid Karin Robert (Groen). Op de realisatie hiervan moet het oppositielid wel nog een jaartje wachten, pas dan zal het vernieuwde Minnewaterpark klaar zijn.

Bloedput

Veel vroeger, op 29 april, zal de Vlaamse Administratie Wegen en Verkeer, een regenboog zebrapad uittekenen aan de Bloedput. Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) wil immers op vele gewestwegen dit teken van solidariteit met de holebi-gemeenschap op die manier duidelijk maken en tonen dat discriminatie van holebi’s in Vlaanderen niet meer getolereerd wordt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.