Avelgems schepen Valck (GbA-Gemeentebelangen) staat voor het eerst op Vlaamse lijst: “Uit dank voor hulp die we kregen van kabinet-Peeters”

Caroline Valck is schepen van financiën, burgerzaken, lokale economie en onderwijs in Avelgem. (gf)
Redactie KW

Schepen van financiën, burgerzaken, lokale economie en onderwijs Caroline Valck (GbA-Gemeentebelangen) staat voor het eerst op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement, meerbepaald op de 19de plaats op de Open Vld-lijst van lijsttrekker Jasper Pillen. “Ik ben bang dat veel stemmen naar de extremen zullen gaan. Ik wil er alles aan doen om dat zo veel mogelijk in te perken.”

Caroline Valck prijkt op de 19de plaats van de Vlaamse lijst van Open Vld. Voor Valck wordt het vanop die positie evenwel moeilijk om verkozen te geraken. Maar die ambitie heeft ze ook niet, zegt ze. “Met Avelgem hebben we indertijd veel middelen gekregen vanuit het kabinet van Lydia Peeters”, vertelt schepen Valck. “De verlichte zebrapaden, de fietspaden die heraangelegd worden in de Etienne Balcaenstraat en de heraanleg van de Doorniksesteenweg zijn daar maar enkele voorbeelden van. We zijn daar heel dankbaar voor en daarom wil ik mijn schouders hieronder zetten en mee helpen duwen aan de liberale lijst.”

“Op deze manier kan ik meeschrijven aan het liberale verhaal”

Die veranderingen zijn gebeurd met middelen die uit de Vlaamse overheid komen. Caroline Valck wil dat graag zo houden en op die manier haar steentje bijdragen. Daarnaast is ze zich bewust van de nakende polarisering: “Ik ben bang dat veel stemmen naar de extremen zullen gaan. Ik weet dat ik dat niet zal kunnen tegenhouden, maar ik wil er alles aan doen om dat zo veel mogelijk in te perken. Zo kan ik meeschrijven aan het liberale verhaal.”

Vandendriessche

Oorspronkelijk wou federaal lijsttrekker Vincent Van Quickenborne dat burgemeester Lut Deseyn op zijn lijst zou verschijnen. Dat kwam echter niet goed uit voor haar met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarom wou schepen Caroline Valck zich engageren voor Avelgem.

Naast haar staat ook fractieleider Simon Vandendriessche (GbA-Gemeentebelangen) op een liberale lijst. Hij is wel te vinden op de federale lijst van Vincent Van Quickenborne. Bij de vorige verkiezingen stond hij nog op de Vlaamse lijst. (Jonas De Bosschere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier