André Cavyn, de officieuze ‘burgemeester van Oostduinkerke’ neemt na bijna 40 jaar afscheid van de lokale politiek

André Cavyn (links) nam afscheid van de politiek. (foto Gemeente Koksijde)
André Cavyn (links) nam afscheid van de politiek. (foto Gemeente Koksijde)
Redactie KW

André Cavyn neemt na bijna 40 jaar afscheid van de lokale politiek. “Het is met gemengde gevoelens maar ik blijf Koksijde in mijn hart dragen.” Zijn plaats wordt ingenomen door Bruno Vandicke (N-VA). Hij legde maandagavond de eed af tijdens de raad voor maatschappelijk welzijn.

André Cavyn (71) verhuist naar Lombardsijde en kan dus niet langer in het bijzonder comité sociale dienst in Koksijde zetelen.

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) looft André voor zijn inzet. “Wij zijn generatiegenoten en liepen nog samen school in Alveringem als kleine pagadders”, lacht de burgemeester. “In 1982 kruisten onze wegen elkaar opnieuw, dit keer door de politiek. We zijn samen gestart met de lijst Vernieuwing, los van elke politieke kleur. Onafgebroken bleven we alle twee politiek actief.”

“Daarnaast zette André zich in voor talrijke verenigingen. Het leverde hem de symbolische bijnaam ‘burgemeester van Oostduinkerke’ op.”

Vrienden van het Visserijmuseum

André zelf bedankte de voltallige raad voor de vriendschap. “Het is met gemengde gevoelens dat ik naar Lombardsijde verhuis, maar zal nog vaak terugkomen naar mijn geliefde Koksijde. De Vrienden van het Visserijmuseum zou ik graag willen blijven voorzitten.”

Voor Sander Loones (N-VA) is Cavyn een stukje ‘levende geschiedenis’ die zoveel heeft georganiseerd. Loones denkt daarbij aan de folkloreavonden, de feest- en jumelagecomités. Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit) omschrijft het zo: “Politiek is je inzetten voor de gemeenschap en op dat vlak blonk André uit.” (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten