KW reageert op ongefundeerde uitspraken van Francesco Vanderjeugd

Joke Couvreur
Redactie KW

Met een openbare post op zijn Facebookpagina reageert burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) op de berichtgeving van De Krant Van West-Vlaanderen vandaag. KW schreef – op basis van vier betrouwbare, onafhankelijke bronnen dicht bij het dossier – dat Vanderjeugd met een brief aan het parket gevraagd heeft om een minnelijke schikking te treffen. Met zo’n schikking zou de strafvordering vervallen en zou er geen proces volgen.

Vanderjeugd stelde op Facebook dat dit ‘zeer tendentieus’ en ‘zeer foutief’ is en haalt ook hard uit naar De Krant Van West-Vlaanderen en onze journalist. De redactie wil met deze officiële reactie benadrukken dat onze berichtgeving volledig in lijn is met de Code van de Raad voor de Journalistiek. De burgemeester werd tot vijfmaal toe opgebeld door onze journalist voor een reactie, zowel op zijn gsm-nummer als op het vaste telefoontoestel van zijn zaak, maar hij koos ervoor om niet op te nemen en dus niet te reageren. Zijn raadsman zorgde wel voor wederwoord en is vervolgens correct geciteerd in het artikel.

Ondertussen postte de burgemeester van Staden een nieuw bericht op zijn Facebook-pagina, waarin hij uitlegt waarom hij wel degelijk gepolst heeft of een minnelijke schikking mogelijk is.

Wij betreuren dus ten zeerste zijn aanval ten opzichte van onze redactie en onze journalist. Zijn beweringen dat KW foutief en niet neutraal is, zijn incorrecte uitspraken die absoluut niet door de beugel kunnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier