Katleen Winne volgt Jan Van Acker op als schepen: “Nog veel te realiseren”

Het overlijden van Jan Van Acker viel Katleen Winne (51) zwaar. Eerder had ze met Jan afgesproken om het schepenambt voor Cultuur en Sociale Zaken te delen, maar dat het zo zou lopen, had niemand verwacht. Maar zoals Jan het zou hebben gewild, wil Katleen zijn vuur doorgeven.

Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text.

Katleen zal zich 100 procent inzetten in haar nieuwe functie als schepen van Cultuur, Erfgoed, Sociale Zaken en Volksgezondheid en dat vraagt enige reorganisatie. “Als zelfstandig kinesitherapeut zal ik vooral in de voormiddag actief zijn in mijn praktijk en mijn drie collega’s zullen de continuïteit verzekeren”, vertelt ze. “En, achter iedere sterke man staat een sterke vrouw… Dat werkt in ons gezin in twee richtingen! Naast mijn sterke man Wim heb ik drie straffe kinderen, die allemaal goed studeren, ik heb een kranige 80-jarige mama, een fijne (schoon)familie, drie fantastische collega’s, 24 ‘Ideeërs’ en een heleboel Diksmuidelingen die mij zullen steunen!”

Zelf iets doen

Het maatschappelijke engagement kreeg Katleen met de paplepel ingegeven. “Dat heb ik zeker van mijn overleden vader. Mijn vriendschap met Jan zorgde ervoor dat we samen begonnen aan ons politieke waagstuk. Vanuit onze praktijk zijn wij ervaringsdeskundigen in het luisteren naar problemen en noden van mensen. In samenspraak moeten we tot een oplossing, verbetering, aanvaarding van de situatie zien te komen. Dit veronderstelt samenwerking, wederzijds respect… op microniveau met onze patiënt, op macroniveau met de burger.”

“Persoonlijke ambities heb ik niet. Politiek moet die overstijgen”

“Uiteindelijk komt het erop aan om iets te doen, en dat moeten we zelf doen. De zin van het leven is de zin die we er zelf aan geven. Ook in de politiek is maatschappelijk engagement belangrijk. Marc Deprez stond aan de wieg van Idee, Jan en ik kwamen erbij… Samen met nog 22 enthousiaste kandidaten vormden we Idee2006 en evolueerden we naar Idee Diksmuide, een sociale en liberale partij op maat van de mens, met vernieuwing en verruiming, los van strakke partijideologie, voor een bruisend ‘groot-Diksmuide’ voor iedereen.”

“Persoonlijke ambities heb ik niet… Politiek moet die overstijgen. Een aantal zaken van ons programma zijn door de inspanningen van de hele ploeg verwezenlijkt, maar we willen nog veel meer afvinken! De realisatie van de vernieuwing van de cultuursite, de Boterhalle met parking, de vorming van een eerstelijnscentrum, aandacht, warmte en zorg voor wie het moeilijker heeft, verkeersveiligheid… Ook cultuurbeleving is belangrijk, want dat is in deze apocalyptische tijden een antidotum tegen de verzuring, vereenzaming en maatschappelijke verarming.”

Bewegen en bewogen worden

Katleen is een bezige bij met heel veel interesses: kunst, muziek, filosofie, literatuur…. Als ze even wil ontstressen, haalt ze haar gitaar boven. Of ze gaat een eind lopen, fietsen, wandelen, oefeningen doen… “Als kinesitherapeut weet ik hoe belangrijk het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid is”, zegt Katleen. “Gezondheid is het hoogste goed en een goede conditie is dan een must. ‘Bewegen, doen bewegen en bewogen worden’ vat misschien wel alles samen”, besluit ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.