Jordy Sabels uit Ieper en Paola Travella uit Brugge nieuwe covoorzitters van Jong Groen

Jordy Sabels en Paola Travella. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De leden van Jong Groen kozen zaterdagvoormiddag voor een nieuw nationaal bestuur. Ieperling Jordy Sabels (29) en de Brugse Paola Travella (24) werden verkozen als covoorzitters.

Jordy Sabels (29) zetelt al ruim anderhalf jaar als fractieleider van Groen in de Ieperse gemeenteraad, maar de bediende in de reissector heeft blijkbaar ook nationale ambities. Samen met de Brugse Paola Travella stelde hij zich kandidaat voor het voorzitterschap van Jong Groen nationaal. Zaterdag 19 september mochten de leden van Jong Groen een nieuw nationaal bestuur kiezen. Jordy en Paola werden samen verkozen als covoorzitters.

Mandaat van één jaar

“De voorzitters krijgen altijd een mandaat voor één jaar”, vertelt Jordy. “Het is één van de belangrijkste functies binnen Jong Groen nationaal. Voor ons impliceert het onder meer dat we meer van West-Vlaanderen naar Brussel zullen moeten pendelen, aangezien Paola van Brugge is. In Brussel zullen we geregeld moeten zitten bij de nationale voorzitters Meyrem Almaci en Dany Neudt om de stem van de Jong Groen-leden te vertolken. We zien het alleszins heel erg zitten.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier