Jongsocialisten Kortrijk schuift Renzo Clevers naar voor als nieuwe voorzitter

Renzo Clevers. © GF
Redactie KW

Na bijna drie jaar geeft de 25-jarige Billy Buyse de fakkel door aan Renzo Clevers (26). Hij wordt de nieuwe voorzitter van de Jongsocialisten Kortrijk. Zijn kandidatuur werd afgelopen dinsdag door de partijleden unaniem goedgekeurd.

Net als de voorbije drie jaar, kiest de socialistische politieke jongerenvereniging voor één voorzitter. Billy Buyse, uittredend voorzitter, wil zich volledig toeleggen op het dagelijks bestuur van moederpartij SP.A waar ze samen met drie andere jongeren en voorzitter Luc Bouquet zetelt.

Haar opvolger Renzo Clevers is 26 jaar en komt oorspronkelijk uit Brugge. Hij woont ondertussen twee jaar in Bissegem met zijnvriendin. Hij werkt bij Duinhelm in Oostende als begeleider van mensen met een beperking. Sociale thema’s als zorg en welzijn liggen hem dan ook nauw aan het hart. Daarnaast is hij ondervoorzitter van de Jongsocialisten op nationaal niveau.

“Met Jongsocialisten wil ik jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met politiek. Ik wil initiatieven nemen om jongeren te betrekken in de stad en hun stem nog meer te laten horen”, klinkt het bij de kersverse voorzitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier