Jean-Marie Dedecker neemt het op voor geplaagde staatssecretaris Theo Francken

Redactie KW

Hij was een tijdje niet meer in de actualiteit, maar Jean-Marie Dedecker liet onlangs opnieuw van zich horen.

Jean-Marie Dedecker heeft zijn zegje gedaan over de excuses die N-VA-staatssecretaris Theo Francken moest aanbieden in het parlement. Voor Dedecker, gemeenteraadslid in Middelkerke, was dat totaal overbodig. Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, moest twee weken geleden door het stof kruipen voor uitlatingen over migranten en homo’s. Verder was er commotie over een bezoek aan Bob Maes, een gewezen collaborateur en oprichter van de Vlaamse Militanten Organisatie.

Opgeklopte frustratie

Dedecker schrijft daarover nu zijn hersenspinsels neer in zijn eerste bijdrage voor het Schaduwparlement van Knack.be. “De rode hysterische aanval op je persoon was meer een uiting van opgeklopte frustratie en een zijdelingse aanval op je Waalse coalitiepartner, dan een doordachte zet van PS en cdH. Ik weiger te geloven dat je excuses oprecht waren. Een bezoekje aan een 90-jarige ideologische vriend is geen daad van collaboratie maar van liefdadigheid en respect. Je hoeft je niet te excuseren, beste Theo, zeker niet voor je jeugdzonden. Dit zijn slechts pekelzonden en geen politieke doodzonden. Wie geen schuld draagt moet geen boete betuigen”, aldus Dedecker op Knack.be.

“Met dichtgeknepen billen hun je moeilijk lopen. Ren vooruit, Beste Theo en spreek vrij, rechts voor raap”, klinkt het tot slot bij het voormalige Kamerlid uit Middelkerke/Oostende.

(MF – foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.