Inbeslagname voertuig straatracer zorgt voor vragen op Meense gemeenteraad

© gf
Redactie KW

In de meest recente gemeenteraad van Menen werd de kwestie besproken van een voertuig dat op 12 augustus bestuurlijk in beslag werd genomen. Het betreft hier de straatracer met de oranje BMW die al een tijdje op de zwarte lijst stond en het gedurende het weekend te bont had gemaakt.

Philippe Mingels (Groen) is tevreden dat de straatracers worden aangepakt, maar vindt dat enige voorzichtigheid bij de aanpak is geboden. “Wij willen waarschuwen voor een klikmaatschappij waarbij overtreders overgedragen worden. Wij willen geen burgerwacht, wel dat de politie haar werk doet.”

“Wij kregen in totaal acht meldingen binnen vanuit verschillende hoeken in Menen over een welbepaalde persoon”, antwoordt burgemeester Eddy Lust (Open VLD). “Dat is zeker geen heksenjacht. Het straatracen is trouwens al twee jaar aan de gang in Menen.”

“Akkoord dat de burgers een signaalfunctie hebben, maar de uiteindelijke vaststelling moet gedaan worden door de politie. Iets wat niet gebeurd is, als ik de kranten mag geloven”, zegt Fré Vandamme (CD&V). “We kregen acht meldingen daarover”, herhaalt burgemeester Eddy Lust. “De procureur steunde ons in ons voornemen dat wij op basis van de vele meldingen een inbeslagname wensten te doen.”

Alle partijen waren het er wel over eens dat de straatracen moeten stoppen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.