Hooglede gaat overlast bij fuiven in Den Akker aanpakken

Maandagavond werden in de gemeenteraad in Hooglede de spots op de site van speelplein Zoeber gericht.

© jd

Vooreerst had Kristof Pillaert (N-VA) het gerucht opgevangen dat er een nieuw lokaal tussen judozaal Atlanta en fuifzaal Den Akker opgetrokken zou worden. Burgemeester Rita Demaré (CD&V) ontkrachtte dit gerucht: “Die nieuwe zaal komt er niet.” Kristof Pillaert hoorde ook dat speelplein Zoeber opengesteld zou worden voor het grote publiek. “Dit klopt wel”, duidde schepen Frederik Sap (Open VLD). “Op de momenten dat er geen speelpleinwerking is, moet iedereen er kunnen wandelen, sporten…”

Aanpalend aan Zoeber vroeg Tomas De Meyer (NVA-Plus) aandacht voor de eventuele problematiek van zaal Den Akker: “Bij een recente fuif was er blijkbaar overlast voor de buren. Is de zaal slachtoffer van zijn eigen succes? Was er te veel volk aanwezig? Gaat de controle dan verloren? Werd er wel goed gecommuniceerd? En klopt het gerucht dat er niet meer gefuifd zal worden in Den Akker, maar wel in De Gulden Zonne?

Schepen Frederik Sap bracht klaarheid: “Op die bewuste fuif was er inderdaad te veel volk aanwezig en buiten liep het uit de hand. Komend weekend is daar weer een fuif van een andere jeugdbeweging. Daarbij zal het aantal kaarten beperkt worden en zullen ook stewards ingezet worden om de rust hopelijk te bewaren. Dat er gefuifd zal worden in De Gulden Zonne, klopt niet. Den Akker blijft de fuifzaal bij uitstek. Wel zullen we kijken om onder andere de geluidsoverlast daar te beperken.”

(JD)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.