Hendrik Bogaert wil partijvoorzitter van CD&V worden

© belga
Ilse Naudts

Hendrik Bogaert, lijsttrekker voor CD&V op de federale lijst, gelooft dat hij een goede partijvoorzitter zou zijn. Al houdt hij voorlopig alle pistes open tot na de verkiezingen van 26 mei.

Vanwaar plots die ambitie om partijvoorzitter te worden? “Dat is misschien een beetje kort door de bocht. Het zou niet correct zijn om over ambitie te spreken als er geen vacature is”, nuanceert Hendrik Bogaert. “Maar we weten natuurlijk niet wat er na de verkiezingen gebeurt. Als onze voorzitter (Wouter Beke, red.) een uitvoerend mandaat opneemt, dan is er wel een vacature. En dan bestaat de kans zeker dat ik mij kandidaat stel om hem als voorzitter op te volgen. Ik denk dat ik daar klaar voor ben en ik geloof dat de rol van partijvoorzitter mij zou liggen.”

Binnen de partij zien velen Hendrik Bogaert als een rebel die zelden een blad voor de mond neemt. Toch denkt de Jabbekenaar dat hij het in zich heeft om de verschillende strekkingen binnen CD&V te verzoenen. “Intrinsiek ben ik veel verbindender dan het voor velen lijkt”, zegt hij. “Ik heb in het verleden al bewezen dat de coachende rol mij ligt en dat ik uiteenlopende visies kan verzoenen. Toen ik burgemeester was van Jabbeke hadden we een hele goede en geëngageerde ploeg. Ik ben perfect in staat om mensen met verschillende achtergronden te vormen tot een team en samen achter een project te scharen. Ook als staatssecretaris ben ik er in geslaagd om tegenstellingen, ook met de overheidsvakbonden, te overbruggen.”

Over 2,5 jaar wordt Hendrik Bogaert opnieuw burgemeester van Jabbeke en volgt hij in die functie Daniël Vanhessche op. “Dat ga ik sowieso doen. De Jabbekenaars hebben voor mij gekozen en het is zo afgesproken binnen de bestuursploeg. Het staat vast dat ik die functie opneem, maar die is perfect te combineren met de taak van partijvoorzitter.”

In de krant van vrijdag 10 mei gaat Hendrik Bogaert in debat met Bart Tommelein (Open Vld).

Hendrik Bogaert wil partijvoorzitter van CD&V worden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier