Heel wat vragen rond Leiwerken op Meense gemeenteraad

Zo zou de nieuwe brug in de Rijselstraat er moeten gaan uitzien. © GF
Redactie KW

Geen gemeenteraad in Menen of de Leiewerken komen ter sprake. Vooral langs de kant van de oppositie dan. Zo vroeg Philippe Mingels (Groen) zich af wat er met het kapelletje van de Barakken zal gebeuren dat zich vlakbij de huidige brug over de Leie bevindt.

“We krijgen ook heel vragen binnen van burgers die aangeven dat ze er vrede mee hebben dat ze onteigend worden. Maar het wel spijtig vinden dat verschillende grote bomen in tuinen in de Rijselstraat als gevolg van de werken dreigen te verdwijnen. Wat zijn de plannen met deze vaak oude, prachtige bomen? En met het kapelletje?”

“Het is inderdaad zo dat bij de bouw van de twee bruggen en de verbreding van de Leie een aantal bomen zullen sneuvelen”, bevestigt schepen van milieu Patrick Roose. “We lichten de optie om in de nieuwe publieke ruimte meer groen te creëren. De sloopvergunning is nog niet aangevraagd, maar eens het plan voor de sloop wordt opgemaakt zullen de bomen zeker in beschouwing genomen worden.”

“Wat het kapelletje betreft”, antwoordt schepen Vanryckegem, “zullen er twee wapenschilden verwerkt worden in de brug, de twee schilden die ook op de kapel prijken. We bekijken met de kerkfabrieken hoe we elders de religieuze elementen van het kapelletje kunnen aanbrengen.” Het lijkt echter dus niet mogelijk dat het kapelletje in zijn geheel de werken zal overleven.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.