Groen wil verkeer uit Sint-Eloois-Winkel en Bosmolens halen

Sien Jacques en Balder Clarys zullen het voorstel op de gemeenteraad van mei lanceren. © gf
Philippe Verhaest

Opvallend voorstel van de Groen-afdelingen van Izegem en Ledegem. De partij wil de Muizelstraat verlengen om zo de verkeersdruk naar beneden te halen.

Groen Izegem en Ledegem ijveren voor een verbindingsweg die het verkeer rond de Bosmolens en Sint-Eloois-Winkel leidt. “Op die manier willen ze het doorgaand verkeer uit de centra halen, zeggen Izegems gemeenteraadslid Balder Clarys en zijn Ledegemse collega Sien Jacques. “Wij stellen voor om de Muizelstraat te verlengen. Die loopt langs de autostrade en takt aan op de Rijksweg (N36).”

“We willen investeren in leefbaarheid en de Bosmolens en Sint-Eloois-Winkel opnieuw aan de mensen geven. Doorgaand verkeer heeft geen plaats in een centrum. Met ons idee is het voorstel uit Visie 2030 mogelijk op de Bosmolens, waarbij een autoluw marktplein wordt aangelegd. Zo zorgen we ook voor een veilige schoolomgeving. Dit initiatief kadert ook mooi in de geplande dorpskernvernieuwing voor Sint-Eloois-Winkel en tilt die daarmee zelfs een niveau hoger.”

Knip realiseren

Voorwaarde voor dit plan is wel dat er een knip komt, luidt het. “Enkel op die manier verleggen we écht het autoverkeer. Fietsers, openbaar vervoer en lokaal verkeer blijven wel nog mogelijk op de Meensesteenweg en Izegemsestraat.”

Beide partijen leggen hun voorstel op de gemeenteraad van mei neer. “We willen hiermee het goede voorbeeld geven en tonen dat samenwerking nodig is, maar ook kán. “Mobiliteit reikt verder dan de grenzen van de eigen stad of gemeente. We willen dat Izegem en Ledegem de haalbaarheid van ons voorstel onderzoeken. Het mag zeker niet los staan van een breder mobiliteitsbeleid.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.