Gemeenteraad zonder interpellaties en publiek in Oostende

Gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt. © Davy Coghe
Redactie KW

In navolging van de richtlijnen rond de verspreiding van het coronavirus gelden er voor de Oostendse gemeenteraad bijzondere maatregelen.

In het belang van de volksgezondheid nam gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt daartoe het initiatief, na overleg met de burgemeester en de fractieleiders. De gemeenteraad van 23 maart zal plaatsvinden, maar met een beperkte agenda. De fracties gaan akkoord om geen interpellaties in te dienen. De spreektijd per agendapunt wordt beperkt. Er komt wel een kort actueel debat over de aanpak van het coronavirus in Oostende.

De raadscommissies van 16 maart worden digitaal georganiseerd: raadsleden zullen vragen digitaal kunnen indienen en het schepencollege engageert zich om ten laatste op 16 maart te antwoorden.

Publiek zal op de raadscommissies noch op de gemeenteraad toegelaten worden, maar kan de live-uitzending van de gemeenteraad volgen. Het staat de pers vrij om te komen, maar uiteraard kunnen journalisten er ook voor opteren om de live-uitzending te volgen.

“De verspreiding van het coronavirus afremmen is nu het allerbelangrijkste. Onze grote waardering gaat uit naar de zorgverleners die zich ook in Oostende keihard inzetten, in moeilijke omstandigheden”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt. “Daarom moeten we samenkomst van mensen zoveel mogelijk vermijden. Als politici willen we het goede voorbeeld geven. Tegelijk moet Oostende verder bestuurd worden en dat moet op een democratische manier blijven gebeuren. We werken dus verder, maar houden de bijeenkomsten zo kort mogelijk”, besluit Wouter De Vriendt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier