Er komt geen afsluiting rond het skatepark van Westouter

Aan het skatepark in Westouter komen er nog zitbanken en een picknicktafel, maar geen afsluiting. © Eric Flamand
Jos Remaut

Schepen Bart Vanacker was formeel op de gemeenteraad van maandagavond : “Er komt geen afsluiting rond het skatepark van Westouter, en dat lijkt ons ook niet nodig.” Waarmee hij dus niet ingaat op de vraag van CD&V, bij monde van Geert Debergh.

Debergh noemde zich de spreekbuis van een heel aantal mensen die opmerkingen en bezorgdheden formuleerden over het skatepark, dat openging in oktober 2021. Er is volgens hem vooral vraag naar een omheining rond dat park, die passend moet zijn in het geheel en dus bijvoorbeeld een haag zou kunnen zijn. Verder vroeg hij ook nog wanneer er daar een bord met afspraken zal worden opgehangen, of er ook zitbanken zullen komen voor de ouders die willen kijken naar hun spelende kinderen, en wanneer er extra vuilnis- en pmd-bakken zullen worden geplaatst.

Een haag plaatsen vond schepen Bart Vanacker (GB) helemaal geen goed idee, want dan heb je volgens hem te veel miserie met de vallende bladen. “En eigenlijk zie ik ook niet goed in waarom daar een afsluiting zou moeten komen, de situatie is toch goed zoals ze is.” Zitbanken zullen er wel komen, zo wist hij, en een picknicktafel ook, eens de kampvuurput is weggewerkt. Het afsprakenbord is in de maak, maar extra vuilnisbakken zijn volgens de schepen dan weer niet nodig. ‘Er staan voldoende vuilnisbakken iets verderop, het kan toch niet zo’n probleem zijn om zich enkele tientallen meter te verplaatsen.”

Avonturenpad en voetbalplein

Geert Debergh riposteerde nog dat er ook bladhoudende hagen bestaan en vroeg zich af of er over al die beslissingen van de schepen wel voldoende overleg is geweest. “We kunnen toch moeilijk alle skaters gaan bevragen”, luidde het antwoord van de schepen. Hij had overigens wel goed nieuws voor Debergh op zijn vraag over de toestand van het avonturenpad in Nieuwkerke. Dat krijgt binnenkort inderdaad een flinke make-over. En ook voor de toestand van het voetbalveld in Westouter zijn de vooruitzichten gunstig. “Vorig jaar is het herstel ervan ‘in het water gevallen’ wegens de aanhoudende droogte, want het was echt niet te doen om dat voortdurend te besproeien. Dit jaar zal het beter lukken”, antwoordde hij op een vraag hierover van CD&V’er Nathan Duhayon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier