Eerste uitkijkplatformen van Horizon 2025 gaan volgend jaar in april al open

© Architecten Delobelle
Jos Remaut

Tegen 2025 wil Westtoer verspreid over de hele provincie een netwerk van 25 landschapsobservatiepunten en uitkijktorens openstellen voor het publiek. Een eerste daarvan gaat open op 21 april 2018 : de oude watertoren van Middelkerke.

De omvorming van die oude watertoren was een van de vijftien projecten die in maart dit jaar al groen licht kregen van Westtoer. Ook drie andere projecten uit die lijst zouden dit jaar al rond moeten zijn : de Vredesmolen in Klerken (voorziene opening op 28 april), de Belvedère bovenaan op de Kemmelberg en de helling voor het ontmoetingscentrum De Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem (Anzegem).

De uitkijkplatformen bieden de recreant een 360 graden uitzicht en beleving op het landschap van de regio, en zullen gratis toegankelijk zijn. Een aantal projecten die in maart nog niet konden worden goedgekeurd, zullen nog eens opnieuw langs de jury van Westtoer kunnen passeren, want het is absoluut de bedoeling om aan 25 uitkijkpunten te komen.

En is er is nog goed nieuws van Westtoer : komend voorjaar opent er een nieuw wandelnetwerk, het elfde al in onze provincie : Velden en Meersen zal 115 kilometer aan wandelpaden bevatten in het landschappelijk waardevol gebied tussen Brugge en Oedelem, met veel mooie dreven en historische landschappen als de Assebroekse Meersen, de Gemene- en Loweiden, het Beverhoutsveld en Oedelemberg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.