Dirk De Poortere wordt nieuwe schepen in Middelkerke

Dirk De Poortere. © LC
Paul Bruneel

Dirk De Poortere wordt schepen van Middelkerke, nadat Eddy Van Muysewinkel enkele weken geleden overleed.

De Poortere is 67, gehuwd met Sonja Devoogt en vader van een dochter Virginie. In 2012 nam hij voor het eerst deel aan de verkiezingen in Middelkerke en behaalde vanop de 24ste plaats 611 voorkeurstemmen. In 2018 stond hij opnieuw op de 24ste plaats en behaalde 1.142 voorkeurstemmen. Hij werd in 2014 gemeenteraadslid en is dus aan zijn tweede legislatuur bezig. Hij wordt schepen voor Openbare werken, Gebouwenbeheer, Mobiliteit, Parkeerbeleid, ICT, Interne poetsdienst en hij krijgt ook het voorzitterschap van de raad van bestuur van het AGB.

Belgisch leger

Dirk De Poortere is geboren in Brugge in 1953, maar een jaar later verhuisde hij met zijn ouders naar Middelkerke. Hij liep er lagere school en ging daarna naar het college in Oostende. Hij woonde ook een tijdlang met zijn ouders in Duitsland en in 1970 trad hij toe tot het Belgische leger. Hij verbleef in Essentho tot eind 1975 als onderofficier en trad in 1976 toe tot de gemeentepolitie van Middelkerke waar hij uiteindelijk hoofdinspecteur werd. Hij is ook al 26 jaar bestuurslid van voetbalclub SK Spermalie.

Ancien

Dirk is momenteel op pensioen, maar er wacht hem met zo’n stapel bevoegdheden een fulltime job als schepen. “Ik ben er klaar voor en wil me ten dienste stellen van de bevolking” geeft Dirk mee. Volgens Jean-Marie Dedecker is gekozen voor ervaring en een ancien in het gemeentebestuur. Stijn Ryckeboer uit Westende wordt gemeenteraadslid in opvolging van Eddy Van Muysewinkel. Reacties van Dirk De Poortere, Stijn Ryckeboer en Jean-Marie Dedecker zijn vrijdag te lezen in De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier