Diksmuide wil multifunctioneel gebouw op site Boterhalle

Redactie KW

Diksmuide voorziet geen nieuwe evenementenhal meer in Kaaskerke. In plaats daarvan komt er op de site van de Boterhalle in Diksmuide een nieuw multifunctioneel gebouw.

Bij de voorstelling van het budget 2015 was te horen dat Diksmuide een studiebureau zal aanstellen om te onderzoeken hoe de huidige Boterhalle op de Grote Markt in Diksmuide kan worden omgevormd tot een nieuw multifunctioneel gebouw. Dat betekent dat er geen nieuwe evenementenhal komt in Kaaskerke.

Appartementen en kantoren

“Er was plaats voorzien op de nieuwe ambachtelijke zone in Kaaskerke maar we verlaten dat idee”, zegt schepen Kurt Vanlerberghe. “We opteren voor een gebouw met multifunctionele mogelijkheden op de site van de Boterhalle, in het centrum van Diksmuide. Wellicht zal de huidige Boterhalle dan ook worden afgebroken. Op de eerste verdieping zouden we dan ook appartementen en kantoren kunnen voorzien.”

De vrijgekomen plaats in Kaaskerke zal als ambachtelijke ruimte worden ingekleurd. Wel blijft het de bedoeling dat op termijn de politiezone Polder verhuist naar dezelfde zone in Kaaskerke.

Wegeniswerken

Het stadsbestuur kondigt voor 2015 ook wegeniswerken aan. Op de planning staan de Bortierlaan en Stationsstraat, de Pluimstraat, de Oude Dorpstraat in Kaaskerke, de Zadelstraat in Lampernisse en het Esenplein in Esen. Er wordt geld voorzien voor het masterplan Grote Markt en omgeving, in eerste instantie voor een studie van de riolering. Een eigenlijke heraanleg is gepland voor 2016.

In Woumen worden de voetpaden aangepakt. In samenwerking met Infrax worden de leidingen ondergronds gebracht. Ook worden de slechtste stukken parkeerstrook heraangelegd.

Fietspaden

Geld is er ook voor fietspaden, zoals de trajecten Oude Barriere richting Lo (2,4 miljoen euro); Lettenburg-Scheewege-Pervijze (1,9 miljoen euro); Scheewege-Rousdamme-Avekapelle (210.000 euro) en langs de Klerkenstraat (1,7 miljoen euro).

65.000 euro gaat er naar een nieuwe fietsstalling aan het station. Voor de aanleg van de randparking in Beerstblote is 350.000 euro voorzien; voor het wandelpad in Beerstblote 50.000 euro.

Op de IJzerdijk tussen Delva en de Dodengang komt er een nieuw wandelpad. Ook wordt er meer groen voorzien langs de invalswegen naar de dorpen en komt er een nieuwe begraafplaats in Woumen.

Diksmuide laat ook onderzoeken of het interessant is om tijdens weekdagen de openbare verlichting langs de gemeentewegen te doven. Daarvoor is een offerte gevraagd aan Infrax.

(TVDA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.