CD&V Koekelare vraagt langetermijnvisie rond het sportcentrum

Voor de aanleg van de padelterreinen moet een tennisveld sneuvelen.© Foto Coghe
Voor de aanleg van de padelterreinen moet een tennisveld sneuvelen.© Foto Coghe
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De gemeenteraad keurde de aanleg van twee padelterreinen op het gemeentelijk sportcentrum goed. Voor de twee terreinen moet een tennisveld wijken. CD&V stemde tegen de aanleg. Volgens de partij wordt tennisclub De Mote zowat gedwongen om een tennisveld op te geven omdat er geen uitbreidingsmogelijkheden op het sportcentrum zijn.

“De aanleg van de twee padelterreinen komt er op vraag van het bestuur van tennisclub De Mote”, licht schepen van Sport Jan Lievens (Open Vld) toe. “Voor de aanleg van de terreinen moet tennisterrein vier wijken. De kost van de werken wordt op 100.000 euro geraamd, BTW inbegrepen.”

De aanleg van de twee terreinen en het opofferen van het vierde tennisveld kwamen onder vuur te liggen van oppositiepartij CD&V. “De tennisclub staat eigenlijk onder dwang om zijn vierde tennisterrein op te geven voor de twee padelterreinen”, meent Tine Maertens (CD&V). “Er zijn nauwelijks of geen mogelijkheden tot uitbreiding op het sportcentrum. Daardoor is er ook geen plaats voor nieuwe sporten.” “We zijn zeker niet tegen de padelterreinen”, verduidelijkt CD&V-fractieleider Tom Pollentier. “We vragen wel om een langetermijnvisie rond het sportcentrum en we vragen vooral om werk te maken van de uitbreiding van het centrum.”

“We gaan eigenaars uit de buurt van het sportcentrum uitnodigen voor gesprekken rond eventuele aankopen die een uitbreiding mogelijk maken”, antwoordde schepen Lievens. “Pas als we met hen een akkoord bereiken, gaan we over tot het opmaken van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor het sportcentrum. De hele procedure wordt echter iets van lange adem.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.