https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

CD&V Ieper klaagt verkeersonveiligheid Plumerlaan aan

De Plumerlaan is een zone 30, maar volgens Jan Breyne rijden bestuurders er vaak te snel. (Foto TOGH)
De Plumerlaan is een zone 30, maar volgens Jan Breyne rijden bestuurders er vaak te snel. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Volgens Jan Breyne (CD&V) zijn de omwonenden van de Plumerlaan ongerust over de toenemende verkeersonveiligheid in de straat. Door de werken aan de Leet is er daar ook veel meer verkeer. “Met het aantal wagens nam volgens de bewoners ook de snelheid toe”, aldus Jan Breyne. Burgemeester Emmily Talpe reageerde door te zeggen dat verkeersveiligheid prioriteit is bij de geplande heraanleg van de straat.

Jan Breyne (CD&V) vertelde op de gemeenteraad maandagavond dat hij meermaals werd aangesproken door verschillende bewoners uit de Plumerlaan. “Met de collectorfase 4 (de werken aan de Leet, red.) is het verkeer in de omgeving daar, verstaanbaar, fors toegenomen. Met het aantal wagens nam volgens de bewoners ook de snelheid toe”, aldus Jan Breyne. “Dit in een schoolomgeving, maar met de vakantie voor de deur wordt dit straks ook weer een plaats waar heel wat kinderen uit de buurt samenkomen op het grasplein. Daarom vragen we bijkomende snelheidsbeperkende maatregelen en handhaving van de zone 30 km.”

Heraanleg deze legislatuur

“De omgeving van het Minneplein kent op vandaag al snelheidsbeperkende maatregelen, waarvan het merendeel gekoppeld is aan de schoolomgevingen”, repliceerde burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). “Denk aan zone 30, signalisatie, octopuspaal, maar ook de verkeerskussens en de talrijke zebrapaden. De zone 30 is alvast de correcte maximale snelheid in die buurt. Dus alvast een oproep aan alle chauffeurs om de geldende verkeersregels na te leven. Daarnaast hebben we als overheid ook oog voor een weginfrastructuur die afgestemd is op de omgeving. U weet ongetwijfeld dat deze legislatuur de heraanleg van de Plumerlaan staat ingepland. Verkeersveiligheid zal daar een prioriteit in zijn. En we willen de weg daarbij ook zo inrichten dat de snelheidsbeperking als het ware natuurlijk wordt afgedwongen.”

Preventief snelheidsbord

“Op korte termijn zullen we het preventief snelheidsbord ‘u rijdt’ opnieuw in de omgeving zetten om hierop extra te sensibiliseren. Dit stond er al in november van vorig jaar maar willen we zeker herhalen. Ik neem dit ook op met de politie wat betreft handhaving. Vlaanderen is bezig is met een de uitwerking van een regelgeving zodat steden en gemeenten snelheidsovertredingen in bijvoorbeeld zones 30 km/u kunnen beteugelen met GAS-boetes. Dit is een omgeving die hiervoor in aanmerking zou kunnen komen. We bekijken dit verder van zodra de regelgeving concreet wordt”, besloot Emmily Talpe. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten