Burgemeester van Blankenberge De Clerck verdwijnt van het politieke toneel

Na voorzitter Franky Maelstaf, zet nu toch ook burgemeester Ivan De Clerck per 1 januari een stap opzij bij Open VLD. Eerder deelde hij nochtans mee dat hij dit, op nadrukkelijk verzoek van het partijbestuur, níét zou doen.

“Maandagavond heb ik het partijbestuur op de hoogte gebracht dat ik na 1 januari geen enkel politiek mandaat nog zal opnemen, dus ook niet in de gemeenteraad, politieraad of het bijzonder comité van de sociale dienst. Onze partij heeft nood aan een versnelde doorstroming van jonge mensen in functie van (de lokale verkiezingen van) 2024, waarbij de huidige generatie mandatarissen fungeert als mentor. Ik hoop dan ook dat mijn voorbeeld door anderen gevolgd wordt”, communiceert De Clerck in een persmededeling.

De Clerck verdwijnt in Blankenberge dus na twee jaar burgemeesterschap van het politieke toneel, maar zal wel achter de schermen nog actief blijven meewerken. “Ik blijf de komende jaren actief binnen het lokaal bestuur, in het bijzonder om de jongere generatie te ondersteunen. Ik ben de mening toegedaan dat we onze jongere generatie de komende jaren alle kansen moeten geven om zich te ontwikkelen en ik wil hen daarbij achter de frontlinies coachen.”

De Clerck wil zich vanaf 1 januari ook meer gaan toeleggen op zijn cateringbedrijf De Wijngaard, en meer tijd maken voor het gezinsleven. “Net zoals ik de afgelopen 12 jaren fulltime aanwezig was op stadhuis en OCMW, wil ik mij de komende jaren ook fulltime engageren binnen ons cateringbedrijf. Mijn echtgenote Kathleen heeft trouwens, na 24 jaren actieve politiek, recht op een leven met twee, zowel professioneel als familiaal. Ik blijf uiteraard tot 31 december burgemeester van Blankenberge en zal tot dan ook al mijn functies binnen de diverse raden, organisaties en intercommunales blijven uitvoeren”, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.