Bouw OC Dikkebus gaat door ondanks klachten van buren

De gemeenteraad in Ieper keurde de bouw van een nieuw OC in Dikkebus goed, een project dat al in gang gezet werd door het vorige stadsbestuur onder leiding van CD&V. De huidige oppositiepartij vroeg dan ook hoe het zat met de klachten van omwonenden en waar de verenigingen onderdak zullen vinden tijdens de werken.

© TOGH

De werken behelzen het aan de straatkant gelegen L-vormig gebouw dat volledig gesloopt wordt en vervangen wordt door een nieuwbouw. “Wij gaan dit punt goedkeuren, maar hadden hierbij twee vragen: hoe het zit met de klachten van de bewoners en de procedure voor de Raad van Vergunningenbetwisting en wat wordt bedoeld met ‘de aanpassingen aan het achterliggend bestaande OC worden in een latere fase uitgevoerd’. Hoeveel later is dit dan en waar kunnen de jeugd en de Academie in tussentijd dan terecht?”

Schepen Eva Ryde (N-VA) zei dat de plannen ongewijzigd waren ten opzichte van die van de het vorige stadsbestuur. “We hebben een bouwvergunning, dus we kunnen aan de slag en gaan dus door. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat de eerste fase van de bestaande nieuwbouw gebeurt zodat de jeugd en academie daar terechtkunnen. Het gaat daar enkel om binneninrichting, dus dat kan sneller gebeuren en eventueel in eigen beheer. In tussentijd heeft de Academie een akkoord met de basisschool om lokale te gebruiken. Daar zal ook een muur beschikbaar zijn waar werkjes permanent kunnen worden opgehangen. Wat de jeugdbeweging betreft zullen zij terechtkunnen in een combinatie van verschillende locaties naargelang de noden van de verschillende leeftijdsgroepen.”

De totale kostprijs van het project bedraagt 2.040.627 euro, inclusief btw.

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.