Beernem wil zwemmers niet op het droge laten staan

© AVH
Redactie KW

Het schepencollege legt donderdag een engagement voor aan de gemeenteraad om op korte termijn een nieuw zwembad te realiseren. Dat is nodig omdat het huidige Bloemendalezwembad blijft kampen met technische problemen. De 100.000 jaarlijkse zwemmers elders sturen is geen optie.

Burgemeester en voormalig schepen van sport Jos Sypré (CD&V) zette in de vorige legislatuur het project van het nieuwe zwembad in gang. “Met de verschillende gebruikers maakten we na voorafgaand onderzoek een ontwerp op. Daarmee konden we in 2017 ook subsidie van 357.000 euro verzilveren“, aldus de burgemeester.

Enige voorwaarde om dat geld te ontvangen, is dat het bad tegen 2020 opgeleverd is, maar dat is nu niet meer haalbaar. “Toenmalig coalitiepartner N-VA steunde ons niet in dit dossier. Vervolgens zorgden de verkiezingen dat het hele project in woelig water belandde, samen met de subsidie.”

Vernieuwing is broodnodig

Door mankementen aan de machines en infrastructuur kan zich elk moment een verplichte sluiting voordoen. Volgens schepen Jan Vanassche (Groen) moet het project zo snel mogelijk in gang gezet worden. “In de kuip van het huidige zwembad zit een barst”, vertelt de schepen. “Daardoor komt er water in de buitenste schelp. We zien nu al dat de kuip begint door te zakken. Ook betalen we grote sommen geld aan de onderhoudsfirma om de kwaliteit van het water te garanderen. Het water is nu van superieure kwaliteit, maar met een nieuw zwembad en modernere machines zal dat onderhoud heel wat minder geld kosten. Ons plan is duurzaam en gebruikt state-of-the-art-materialen.”

Dat het zwembad er komt is volgens schepen van sport Patricia Waerniers (CD&V) vrij zeker. “De hele meerderheid is voorstander van het project, maar met goedkeuring van de oppositie is de eerder goedgekeurde subsidie misschien toch niet verloren”, laat de de schepen van sport weten.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten