Alleen nog kort parkeren bij de apotheek in Woesten

© RVL
Redactie KW

De gemeenteraad in Vleteren keurde de aanvraag goed om voortaan alleen nog kort parkeren toe te laten ter hoogte van Woestendorp 50 in Woesten, net voor de apotheek Dulst-Desmedt.

“De reden voor die beslissing om enkel nog kort parkeren toe te laten, is dat de apotheek net naast het dorpshuis gelegen is. Telkens er in de namiddag een activiteit plaatsvindt in het dorpshuis, staat de hele omgeving vol geparkeerd“, aldus burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “Daarom keurde de verkeerscommissie een punt goed, om daar voor twee parkeerplaatsen het kort parkeren van maximum 30 minuten in te voeren.” De belijning en borden zullen door de gemeente zelf aangebracht worden. Het kort parkeren zal niet gelden tijdens de sluitingsuren van de apotheek.

Pastoriewoning te koop

De pastoriewoning in de Martin Vandewynckelstraat 5 in Oostvleteren, die eigendom is van de gemeente wordt verkocht. Er wordt een schatter aangesteld voor het vastleggen van de minimale verkoopprijs. Daarna wordt een beroep gedaan op Covast om de verkoopprocedure te vergemakkelijken en de maximale verkoopwaarde te realiseren.

Vleteren sluit zich ook aan bij de Pamperbank. “Niet om vuile pampers in te zamelen, maar wel een sociaal initiatief om pakketten luieroverschotten van 25 stuks tegen 1 euro ter beschikking te stellen van mensen die er recht op hebben“, besloot de burgemeester. Marion Vermander (Vleteren Actief) wordt vertegenwoordiger voor de gemeente.

(AHP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier