Al 15.000 boetes aan verkeersvrij Stationsplein in Roeselare

Sinds de camera er hangt werden er bijna 15.000 boetes uitgeschreven. (Foto Jos)
Vincent Vanhoorne

De camera die het verkeersvrije karakter van het Stationsplein in Roeselare controleert, heeft al 15.000 boetes opgeleverd, goed voor zo’n 825.000 euro. Dat berekende gemeenteraadslid Frederik Declercq van N-VA. “Het aantal boetes is in dalende lijn”, argumenteert schepen voor Mobiliteit Griet Coppé.

“In november vorig jaar werd een camera aan het station geplaatst die moet toezien op het verkeersvrije karakter van het plein”, zegt Frederik Declercq. “Het aantal boetes dat werd uitgeschreven is hallucinant. Vijf maanden later gaat het om maar liefst 15.000 boetes, goed voor zo’n 825.000 euro. Slechts 12 procent van de overtreders rijdt met een voertuig dat in Roeselare is ingeschreven. Dat betekent dat nogal wat bezoekers van buiten de stad met een onaangenaam souvenir naar huis gaan. We blijven ervoor pleiten om auto’s de toelating te geven om rechts af te slaan naar de Ardooisesteenweg.”

Schepen Griet Coppé: “Deze cijfers kloppen inderdaad, maar ze zijn wel in dalende lijn. In november waren er 128 boetes per dag, in april waren het er 75 per dag. Het zijn inderdaad vooral mensen van buiten Roeselare die een GAS-boete oplopen. Ik roep dus op om niet blindelings de GPS te volgen, maar ook te kijken naar de verkeersborden. Mochten de bussen van De Lijn via de Jules Lagaelaan aanrijden, dan zouden we de infrastructuur in de Gasstraat beter kunnen aanpassen om het verkeersvrije karakter van het Stationsplein af te dwingen.”

(VVHR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.