546.000 euro van Vlaams noodfonds voor Menense verenigingen

Burgemeester Eddy Lust kondige met enige fierheid aan dat vanuit het Noodfonds Vlaanderen 456.000 euro aan subisdies voorzien is voor de Cultuur, Sport en jeugd in Menen. Dit deed hij samen met de Schepen van Culuur en Jeugd Griet Vanryckeghem en schepen van Sport Herman Ponnet. (Foto WO)
Redactie KW

Menen ontvangt ruim 546.000 euro uit het Vlaamse noodfonds om de lokale sport, cultuur en jeugd een welkome duw in de rug te geven.

Tijdens de gemeenteraad vroeg Ruben Soens (CD&V) naar extra middelen voor de jeugdbewegingen. “Niet alleen moeten op kamp strikte maatregelen omtrent samen eten, samen slapen kortom samen leven, nageleefd worden. Ook de toe te passen maatregelen omtrent hygiëne zijn niet van de poes”, vertelt raadslid Soens. Dit brengt heel wat extra kosten met zich mee voor heel wat jeugdbewegingen uit onze stad. Ze hebben, zoals u weet, nu al weinig financiële buffer door het niet doorgaan van vele activiteiten zoals fuiven en zomerweekends.”

“We zullen zeker iets doen voor onze jeugdbewegingen”, antwoordt burgemeester Eddy Lust (Open VLD). “Zeker op logistiek vlak: met zeep en mondmaskers. Deze morgen kregen we het bericht dat Menen van Vlaanderen 546.000 euro ontvangt ter ondersteuning van onze sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. We bekijken nu op transparante en eerlijke manier hoe we die kunnen verdelen, onder meer aan de jeugd. Vanuit de jeugddienst nemen we vanaf morgen met hem contact op.” (SLW/CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.