Plopsaland betreurt kritiek van Centrum voor gelijkheid van kansen

Redactie KW

Plopsa betreurt de kritiek van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR). De directeur van het CGKR vindt de uitgewerkte tussenoplossing voor mensen met een beperking die een gevaarlijke attractie willen betreden, niet goed. “Jammer, want dit is een stap in de goede richting”, klinkt het bij Plopsa.

Personen met een beperking mochten sinds dit jaar niet meer op een aantal attracties in Plopsaland, maar Plopsa zwakte die maatregel af, en laat nu andersvaliden toe op eigen risico. “Plopsaland schuift daarmee de verantwoordelijkheid van zich af”, meent Jozef De Witte van het CGKR.

“Wij hebben daar niet veel op te zeggen”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We vinden het jammer dat er geen respect is voor deze oplossing. We weten dat die nog niet ideaal is, maar de tussenoplossing is toch al een stap in de goede richting”, verdedigt Van den Kerkhof de stellingname.

Niemand uitsluiten

“We hebben voor iedere attractie een risicoanalyse van tachtig bladzijden, en op basis daarvan zeggen wij: dit kan voor gehandicapten of dit kan niet. Wij kunnen enkel bepaalde attracties afraden. Wij willen geen mensen uitsluiten; wij sluiten enkel uit omwille van veiligheid”, klinkt het.

“We zijn ook afgestemd op de regels van het ministerie van Economische Zaken. Normaal zouden we deze maand nog samenzitten, maar ik heb nog niets gehoord”, besluit Van den Kerkhof.

(Belga/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.