Plezierboot in brand gestoken in Roeselare

Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks 1.30 uur een pleziervaartuig dat aan de kop van de vaart lag in brand gestoken. Bij aankomst van de brandweer stond het vaartuig in lichterlaaie en dreef het af naar het midden van het kanaal.

Een kwartier lang moest de brandweer lijdzaam toezien hoe het vaartuig in vlammen opging. Op een bepaald moment dreef het brandend vaartuig af naar twee binnenschepen. Met alle man en macht kon men deze schepen van het vuur vrijwaren. Na een half uur kreeg men het brandend vaartuig onder controle en kon men nablussen. Het blussen zelf nam enige tijd in beslag omdat het vaartuig steeds verder afdreef. De woning en de stuurhut van het vaartuig waren helemaal verloren. Het dreigde ook te zinken, maar de brandweer slaagde er uiteindelijk in om bootje naar zijn ligplaats te slepen om uiteindelijk het vuur te doven.

Olieverlies

Ondertussen verloor het schip al heel wat stookolie en werd het water vervuild. Een duikersploeg van de brandweer legde een dam naar de beide oevers van de havenkom. Het water moet zwaar vervuild geweest zijn, want heel wat vissen kwamen boven water door zuurstoftekort. Politie en recherche kwamen ter plaatse voor een diepgaand onderzoek. Het pleziervaartuigje ligt al reeds tien jaar aan de kop van de vaart. Het staat zo goed als vast dat het pleziervaartuig in brand werd gestoken door vandalen. De politie startte een onderzoek.

(Jos)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 24 september 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.