Oudenburgse schepen Myriam Maes stelt nut van vier kerken in vraag

Redactie KW

Tijdens een persconferentie, voorafgaand aan de gemeenteraad van donderdag 22 december in Oudenburg, was er een opmerkelijke tussenkomst van schepen van Financiën Myriam Maes. Ze vroeg zich af of vier kerken voor 9.000 inwoners niet te veel is.

Zoals elke stad en gemeente heeft ook Oudenburg verplichte bijdragen zoals voor het OCMW, brandweer en politie en de kerkfabrieken. En die kosten lopen hoog op, bevestigt ook burgemeester Ignace Dereeper. Recent nog lanceerde Vlaams minister Geert Bourgeois een voorstel om een aantal kerken te sluiten.

Tijdens de persconferentie lanceerde schepen Myriam Maes, bevoegd voor onder meer financiën, de bedenking of het niet het overwegen waard is om een van de Oudenburgse kerken te sluiten. “Vier kerken voor 9.000 inwoners is toch te veel”, vindt de schepen.

Of ook de rest van het schepencollege en de burgemeester haar hierin zullen volgen, is nog de vraag. “We moeten vaststellen dat de rekeningen van de kerkfabrieken best meevallen”, repliceerde burgemeester Ignace Dereeper. Een discussie die wellicht in het schepencollege zal worden verder gevoerd.

(EN/LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.