Werchter op bergschoenen

Hype’O Dream in Waregem. © PADI
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Geen stro voor de hippodroom-paarden, wel voor de Hype’O Dream-bezoekers. De organisatie zag de Weymeerschen in een modderpoel veranderen en ging zaterdagnacht aan de slag met schors en stro om de site begaanbaar te maken. Goede oplossing.

Sommige festivalgangers waren niettemin voorbereid op een drassig terrein. Anderen kwamen liever piekfijn voor de dag. Het is op elk festival een tweestrijd tussen fashion en praktische kledij. Volgens mij speelt de leeftijd een rol. Wie al wat kilometers op de teller heeft staan, zal snel degelijke schoenen aantrekken in plaats van de mooiste. Ik twijfelde dit jaar daags voor Rock Werchter om mijn sportschoenen mee te nemen.

“In 2015 overleefde een boezemvriend de vierdaagse op ‘teensletsen’”

Maar als Amerikaanse IT’er zag ik mezelf niet schitteren. Dan maar wat last aan de achillespezen, dat gaat wel over. Het grootste verschil merkte ik bij een boezemvriend. In 2015 overleefde hij de vierdaagse op zijn ‘teensletsen’. Wonderbaarlijk hoe hij daarmee zo vlot bleef stappen, en menig moshpit overleefde.

De jeugd kan alles. Op zondag zagen zijn tenen zwarter dan de nacht. Maar het ging. Diezelfde cadet haalde mij vorige week op richting Werchter. Niet op teenslippers, maar potverdorie op Columbia-bergschoenen. ‘Ik moet van mijn kinesist’, klonk het. Wat gaat de tijd snel. Op de weide maakten we een nieuwe vriend uit Zuid-Amerika. ‘Van waar ben je?’ vroegen we. ‘Van Colombia!’ riep de amigo. ‘Moh, mijn schoenen ook’, sprak de cadet. Vijf sterren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier