Ontslag Vanderhaeghe: “Nu moet voorzitter Goemaere ook maar ontslag nemen”

Vincent Goemaere © KURT DESPLENTER BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Het sympathieke Cercle is niet meer. Was het zaterdagavond nog wel. Eindelijk, na al vijf wedstrijden er minstens één te hebben verdiend, tegen KV Mechelen die eerste zege sedert anderhalve maand. Verdiend, en meteen ook de eerste thuiszege, de pret kon terecht niet op. Samen vieren met Denkey in het ziekenhuis, Van Der Bruggen die eerst nog vrolijk een hap pizza binnen moffelde om dan voor de televisiecamera’s te vertellen hoe superblij iedereen was.. Gevolgd door groenzwarte tweethartjes van voorzitter Vincent Goemaere. Leve dat sympathieke Cercletje!

En dan dat bericht op de volgende zondagochtend: Vanderhaeghe ontslagen! Ondanks die zege dus. Daar kunnen maar twee redenen voor zijn: Monaco wilde het ‘Yveske’ vorige week, de week dat zijn vader werd begraven, niet aandoen. En/of ze wilden eerst zijn opvolger helemaal vastleggen. En daar zou de voorzitter niet van op de hoogte zijn geweest? Wat een schijnvertoning. Wat er ook van zij, het is een verbijsterend ontslag, precies op het moment dat de ploeg een nieuw elan had gevonden, dan mochten er nog twijfels zijn over de aanpak of vakkennis van de coach. Het is tekenend voor de slangenkuil dat het topvoetbal is en waar het ‘katholieke’ Cercle blijkbaar ook in meespeelt.

Waarbij de bedenking: voorzitter Goemaere was de man die vorig seizoen, toen Cercle zwaar in problemen zat, zwaar pleitte om Vanderhaeghe binnen te halen. Dat lukte. En Vanderhaeghe redde de Vereniging. En won zaterdag tegen Mechelen, nog geen man overboord!

Ik vind: als Goemaere consequent is – we kunnen ons niet voorstellen dat hij achter de beslissing staat – moet hij ook ontslag nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier