Oostende heeft met Ynoji nu al twéé ijzers in het vuur voor De Nieuwe Lichting

Redactie KW

Elke weekavond, en dat twintig weken lang, gaat Studio Brussel in het programma Select voor het tweede jaar op zoek naar nieuw muzikaal talent. Het platform www.vi.be wordt daarvoor door bekende muzikanten afgespeurd. Deze week was het Wiebe van de Gentse electropunkband The Subs die enkele bands bij elkaar mocht sprokkelen en daar dan één winnaar uit koos. En dat werd dus Ynoji, ofte de Oostendse producer Lucian Ditulescu.

Vorige week kwam de winnaar ook al uit West-Vlaanderen, ook al van aan de zee én ook al uit Oostende. Audience in The Street bestaat uit Tine Vandevondele, Sam David, Tijs Soete en Anke Snauwaert uit Oostende en Bredene. Zij en Ynoji worden toegevoegd aan het momenteel nog erg korte lijstje van drie bands – waarvan dus twee uit onze provincie – dat moet leiden tot in totaal twintig namen. Drie daarvan krijgen volgend voorjaar dan een flink duwtje in de rug door Studio Brussel en andere partners. Zo stonden de vorige laureaten Tout Va Bien, Soldiers Heart en Rhinos Are People Too op tal van festivalpodia en sleepte Tout Va Bien zelfs een ferm platencontract in de wacht.

Ynoji werd twee jaar geleden trouwens ook al tweede op het provinciale muziekconcours Westtalent. Hij moest toen nipt de duimen leggen voor de gekte van het Brugse Maze.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.