Onze man was present tijdens de tandemkoers

Redactie KW

Dit jaar werd de tandemkoers op de meikermis weer in Hooglede in ere hersteld. Twee competities werden op een traject langs de Bruggestraat verreden. Eerst kwamen de verenigingen aan bod, zij konden er zomaar 100 euro bij winnen voor de clubkas. ‘Onze man’ reed mee in de tweede categorie, maar kon net niet winnen.

Daarnaast was er ook een ludieke beroepenkoers waarbij telkens twee ‘collega’s’ het stalen ros konden beklimmen om het op te nemen tegen een ander duo. Jammer om vast te stellen dat, ondanks de vele verenigingen in Hooglede, de respons voor deze wedstrijd eigenlijk toch maar mager was. Een pluim dus voor dezen die het toch aandurfden.

JOC absolute winnaar

Bij de verenigingen werd het JOC absolute winnaar voor het Willemsfonds. Bij de duo’s moest ondergetekende net de duimen leggen. Hopelijk wordt dit initiatief, samen met andere, volgend jaar herhaald en doen meer mensen de moeite om gewoon eens op het marktplein gezellig samen te zijn. Kwestie van er een echt dorpsfeest van te maken. Toch is de balans van het kermisweekend onverhoopt beter dan verwacht. De foorkramers zijn relatief tevreden en naar verluidt zijn alle standhouders uit de kosten.

(GDC)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 7 mei 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.