Waregem en buurgemeenten twee uur zonder stroom nadat vrachtwagen elektriciteitslijn raakte

De regio rond Waregem zat vrijdagnamiddag twee uur zonder stroom. (GF)
Olivier Neese

In Waregem en enkele buurgemeenten was er vrijdagnamiddag bijna twee uur geen stroom. De oorzaak lag bij een vrachtwagen, die in Zwevegem een elektriciteitslijn naar beneden haalde.

Sinds even voor 14 uur zat een deel van Zuid-West-Vlaanderen voor een tijdje zonder stroom. “Die regio wordt met elektriciteit voorzien via twee lijnen”, vertelt Elia-woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele. “De ene lijn hadden we afgesloten wegens werkzaamheden. Dat gebeurt wel vaker. Maar op de andere lijn is om 13.58 uur een kortsluiting gebeurd. Bij onderzoek blijkt dat een vrachtwagen een paal heeft geraakt in de Otegemstraat in Zwevegem. Verschillende ploegen gingen ter plaats naar Zwevegem om te kijken of we het probleem daar konden oplossen. Ondertussen keken we ook of we de andere lijn kunnen heropstarten.”

Iets voor 16 uur werd het euvel opgelost en had de regio opnieuw elektriciteit. “De lijn die we afgesloten hadden voor de werkzaamheden konden we heropstarten. De andere lijn, die de vrachtwagen raakte, zijn we nog steeds aan het herstellen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.