Wagens getakeld door waterlek langs vestingen in Ieper

Een paar wagens moesten zaterdagavond getakeld worden in de buurt van de Ieperse vestingen en Menenpoort door een waterlek. © TP
Redactie KW

Een paar wagens moesten zaterdagavond getakeld worden in de buurt van de Ieperse vestingen en Menenpoort door een waterlek.

Het lek ontstond bij de Poternebrug in de Leopold III-laan, een straat langs de vestingen die via het Hoornwerk uitkomt aan de Menenpoort. Twee wagens, die er geparkeerd stonden, moesten getakeld worden om plaats te maken voor de herstellingswerken. De voertuigen werden wat verderop geparkeerd door de takelaar.

Volgens Brigitte Van Damme, woordvoerster bij De Watergroep, zaten aanvankelijk vijftien woningen in de buurt zonder water, maar dat aantal werd later bijgesteld naar negen.

Tweede keer

“Er werd een standpijp geplaatst ter hoogte van huisnummer 23”, aldus Van Damme. “Het ging om een dwarsbreuk, mogelijk het gevolg van een droge ondergrond.”

Een jaar eerder ontstond een waterlek op dezelfde plaats: in de nacht van 16 op 17 augustus 2022 spoot water uit de parking en stroomde wat verderop de vestingen in. Toen legde De Watergroep de oorzaak bij drukschommelingen door een heel variërend verbruik tijdens de verlofperiode. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier